Jeg gleder meg til å få meg nye venner!

13 av høstens skolestartere besøkte OTI-Sentret for å fortelle senterleder Roy om forventninger de har til å begynne på skolen. Dette ble en dag fylt med glede og latter.

Denne dagen er volumet noe høyere enn normalt på senterkontoret. Ungene sitter i ring på gulvet og synger for full hals når gitaren drar i gang. Det blir mange smil og mye fliring, og stemningen er på topp!

Hva tror dere at dere kommer til å gjøre på skolen?
Hender strekkes i været med det samme. ”De leser på skolen”, sier et barn. ”Og ordner lekser”, bemerker sidemannen. Ei jente forteller at man tar sprøyte på skolen, mens hun ser nervøst på barna rundt seg. ”Også skal vi ha friminutt”, påpeker en annen.

Men hva er et friminutt da?
”Det er at vi kan gå ut å leike oss”, forklarer et av barna. ”Også kan vi spille fotball”. ”På skolen har vi gym”. ”Vi har med oss matpakke” . Det er ikke lett for en senterleder å holde styr på alt som blir sagt blant barna, men når samtalen er i ferd med å skrifte tema, er han kjapp til å stille et nytt spørsmål;

Er det noe dere gleder dere til?
”Jeg gleder meg til å få meg nye venner”, sier en av jentene. En annen jente ser litt betenkt ut, og forteller at hun er redd for å ikke få nye venner på skolen. ”Men da kan jeg jo bare gå bort til noen og spørre om de vil være venner”, sier den samme jenta og smiler, fornøyd med at hun har løst sitt eget problem. De andre barna nikker bekreftende.

Hva er en rektor?
Svaret kommer kontant: ”Det er sjefen!”. ”Han snakker med folk”, sier en av barna. Et annet barn utdyper: ”Hvis noen har gjort noe slemt, må man inn på kontoret til rektor.”

Er det noe som er skummelt med å begynne på skolen?
”At noen kan slå oss”, bemerker et av barna. ”Jeg vil ikke at noen skal erte meg”, sier et annet barn. Det blir stille i noen sekunder, før en av guttene sier: ”Jeg vil ikke at mange damer ser på meg.” Barna begynner å le.

Barna hopper opp på spørsmål om noen er sultne, og pølse med brød går ned på høykant. Besøk av OTI-maskot er både artig og litt skummelt, og alle vil sitte på fanget til apen. Så går vi alle sammen på rekke til Vannspeilet for å ta bilder, med en liten is-pause underveis.

En dag fylt med glede og latter. Vi har vært så heldig å bli litt bedre kjent med noen sprudlende og flotte barn som gleder seg og har forventinger til å begynne på skolen. Vi på OTI-Sentret ønsker alle skolestartere lykke til. Gladhilsen Roy