Orkanger Diamonds - Kan det bli bedre?

– Vi flirer så vi skriker noen ganger. Det kan komme de mest utrolige slagkraftige kommentarene i artige situasjoner.

Primus motor for Orkanger Diamonds, Oddny Mo kan ikke få understreket sterkt nok hvor artig de har det med alt som skjer på og rundt fotballbanen med laget som ble en knallsuksess fra dag en.

Høsten 2011 tok integreringsavdelinga i OIF fotball initiativ til å starte opp laget. Ola Halsen og Nikki Konstad tok kontakt med aktuelle institusjoner i Orkdal og nabokommunene. Responsen var umiddelbar, og på første trening var ni spillere på plass. Godt hjulpet av avdøde Hege Opøien, Kadija Ali og Anita Hammervik spilte laget sine første kamper våren 2012. Oddny Mo, opprinnelig fra Fannrem, nå bosatt i Rindal, fattet tidlig interesse og sørget for at spillere fra nordmørskommunen fikk være med. Ikke nok med det – hun ble lagets hovedtrener og altmuligperson, og har mye av æren for at laget fortsatt er en realitet med 15 aktive spillere.

Den ivrige gjengen møtes hver onsdag i Idrettsparken på Orkanger til trening. Yngstemann er 8, den eldste 53. Begge kjønn er representert med spillere fra Orkdal, Agdenes og Rindal.  Fotballferdighetene varierer, men innsatsen og gleden over å få spille – den har de felles. For mange er treninga ukas høydepunkt, kanskje bare overgått av kampene og ikke minst bankettene som det har blitt noen av. Ingen slår nemlig Diamonds på festen. Dansegulvet er stappfullt og det synges med av full hals  når kjente slagere spilles over stereoanlegget.
– Allsangfaktoren var uvanlig sterk, i følge gitarist og vokalist Ole Ingvar Asbøll i dansebandet Ole Ingvars. De spilte til dans under lagets dansegalla som ble arrangert i samarbeid med frivillighetssentralen tidligere i vår.

Godt humør preger laget, men hele følelsesregisteret er synlig på trening og kamper. Gleden over scoringer, den ene eller andre veien, en vellykket pasning, eller heiarop fra sidelinjen vises godt. I andre enden av skalaen er ikke veien lang til frustrasjon og tårer. Sånn er fotball. Nestleder i fotballavdelinga, Thomas Nordahl Pedersen, kan ikke få fullrost laget som nærmest er blitt et flaggskip for OIF.

– Laget representerer klubben på en flott måte i turneringer i hele Trøndelag, og er blitt et synlig bevis på klubbens verdigrunnlag, sier han.

Årets store happening for ”Diamondsgjengen “er en tur til Solgården i Spania til høsten. 24 deltakere i alt, inkludert støtteapparat og ledsagere, reiser sammen med sine gode venner i Flatås Lions til sol og sommer. Litt fotball blir det nok, men mest ferie, avslapping og moro på kysten mellom Alicante og Benidorm. Frivillighet er som så ofte nøkkelen til suksess. Oddny og hennes viktigste medhjelpere, datteren Inga Kristiansen og ”tantebarnet” Nina Mo Luggenes, legger ned utallige dugnadstimer for å få alt til å fungere. Fra loddsalg og basarer til trening og kamper.

– Det eneste jeg ikke liker er å be om penger, sier Oddny.

Potensielle sponsorer og bidragsytere er herved oppfordret.
 
– Orkanger Diamonds er noe av det mest positive, viktige og beste OIF fotball noen gang har stått i spissen for. Ordene tilhører Nikki Konstad, og bekrefter utvilsomt betydningen dette sjarmerende laget har.

Det anbefales å ta en tur for å treffe gjengen på trening eller kamp. Orkanger Diamonds gleder og inspirerer. Heia Diamonds! Gladhilsen Roy