Thamspaviljongen på utstilling i OTI-sentret

  • Ansgar Selstø
  • Kjell fandrem
  • Kjell Holm
  • Odmund Stenset og Lars Sølvberg
  • Oddvar Hegglund

Thamspaviljongen var et hovedtema under Oslo arkitekturtriennale i september/oktober, der deler av paviljongen var utstilt i Galleri ROM for kunst og arkitektur. Det er denne utstillingen i sin helhet som nå er kommet hjem og vises frem for lokalbefolkningen. Dugnad, gjenbruk og tilhørighet var et tema i denne forbindelse, og dette skrev Galleri ROM i sin omtale av utstillingen:

Etter 123 år vender stavkirkepaviljongen som representerte Norge på verdensutstillingen i Chicago i 1893 hjem. En gigantisk dugnadsinnsats fra en gjeng driftige pensjonister i Orkdal har gjort drømmer til virkelighet. Under Oslo Arkitekturtriennale 2016 viser Galleri ROM utstillingen Little Norway. Kunstnerkollektivet Bureau Detours (DK) og arkitektkontoret Gamle3Hus (N) har i samarbeid med pensjonistene fra Orkdal laget en sprek og engasjerende utstilling med utgangspunkt i stavkirkepaviljongen. Her smelter dugnad og entusiasme sammen med viktige spørsmål om å uttrykke, skape og gjenoppbygge tilhørighet.

Utstillingen Little Norway utforsker den norske stavkirkepaviljongen i en samtidskontekst. Her iscenesettes fragmenter fra paviljongen og dens fascinerende historie. Det berører tema som representasjon, identitet, transformasjon, reparasjon, bevaring, mobilitet, tilpasningsdyktighet, røtter og forankring. Selve dugnaden som fenomen er også en viktig bærebjelke.

Ordfører Oddbjørn Bang åpner utstillingen lørdag 29.oktober kl.11.00 på OTI-sentret.

Planen er at utstillingen skal stå frem til jul. Den vil delvis være betjent av folk fra Prosjekt Heimatt. Vi ønsker alle hjertelig velkommen.

Les mer om prosjekt Heimatt på deres Facebookside - vi anbefaler også alle til å støtte prosjektet ved å kjøpe andelsbrev